Gellért Szabadidőközpont SE

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mit vigyek magammal az edzésre?

Teniszcipőt (esetleg sima talpú sportcipőt), kényelmes, időjárásnak megfelelő sportruházatot, ha van, akkor teniszütőt (ha nincs az sem baj!) és kulacsot. Minden mást adunk.

Miért fontos a teniszcipő?

Miért van szükség teniszcipőre, miért nem jó teniszhez például a futócipő, vagy egyáltalában, mi különbözteti meg a teniszcipőt más sportcipőtől?

Alapvetően a különbséget a teniszjáték mozgásának sajátossága okozza, amire az előre, hátra és oldalirányú mozgások, gyors elindulások, hirtelen megállások jellemzőek, ezért a teniszcipők orra és oldalsó része megerősített, a talpuk rendkívül tartós. A vásárláskor még érdemes odafigyelni arra is, hogy a teniszcipő milyen talajú pályára készül, mert lehet az salakpályás, keménypályás és “allcourt”, vagyis mindenféle pályatalajon használható teniszcipő.

Ebben a témában bővebben itt olvashattok!

Rossz idő, eső esetén is vannak edzések?

Edzés, időjárástól függetlenül, mindig van! Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van állandó fedett pályánk, tornacsarnokunk. Rendelkezésre állnak egyéb fedett helyek, termek is. Így, bár elképzelhető, hogy kicsit rendhagyó módon, de minden körülmények között megtartjuk az edzéseket, valami hasznosat, érdekeset mindig csinálunk!

Mennyibe kerülnek az edzések?

Egyesületünknél havi tagdíjat kell fizetni, – adott hónapot mindig az adott hónap 10. napjáig. A fizetendő tagdíj attól függ, hogy hobbi vagy versenyző csoportról van szó, illetve hogy heti hány alkalommal jár a teniszező edzésre.

Az aktuális árakról bővebb információ a Szabadidőközpont Recepcióján kérhető (+36 70/686-5124)

Nyáron, iskolai szünetek alatt vannak-e edzések?

Természetesen igen!

Az iskolai (óvodai) szünetektől függetlenül, edzés mindig van, kivéve ünnepnapokon és az előre kijelölt nyári és téli tenisz-szünetekben. Az edzéseken túl a nyári vakáció ideje alatt tenisz- és sporttáborokba is várjuk tagjainkat!